Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Δεύτερη Πραγμάτεια Περί ΓΑΠινοσέτ, Αλιέντε και Κόκαλων (που τρίζουν)

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε,
σου ζητώ συγγνώμη που αντί για σχόλιο ανεβάζω ανάρτηση, αλλά λόγω κάποιου προβλήματος στο ΠιΣι μου δεν έχω τη δυνατότητα να αφήσω σχόλιο!!! Και η ανάγκη να σου απαντήσω είναι μεγάλη ...
Νομίζω ότι πρέπει να δαπανήσεις λίγο χρόνο για να ξαναδιαβάσεις την ανάρτηση του Γιώργου. Αν το κάνεις αυτό είμαι βέβαιος ότι θα καταλάβεις ότι το κείμενο δεν χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του ΓΑΠ φασιστική, όπως ίσως να έχεις παρανοήσει, αλλά την χαρακτηρίζει Ν/φιλελεύθερη. Στο σημείο αυτό, ότι δηλαδή είναι Ν/φιλελεύθερη, αν κατάλαβα καλά, συμφωνείς κι εσύ.

Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς επίσης, διότι φαίνεσαι άνθρωπος που κατέχει από ιστορία, και με την διαπίστωση ότι ανάλογη οικονομική πολιτική εφάρμοσε και ο Πινοσέτ.

Αυτό είναι όλο κι όλο. Η οικονομική πολιτική του ΓΑΠ, ως Ν/φιλελεύθερη είναι όμοια με αυτή του Πινοσέτ. Κατά τα άλλα καμία ομοιότητα δεν έχει ο «σοσιαλιστής» ΓΑΠ με τον δικτάτορα της Χιλής. Αυτό διαβλέπω ότι θα συνεχίσει να συμβαίνει, δηλ. οι δυο τους καμία σχέση δεν θα έχουν ως προς τα ατομικά δικαιώματα, όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν κάνει ο Χρυσοχοίδης με στημένες συλλήψεις, αστυνομική αυθαιρεσία, ματ, χημικά, τρομολαγνεία και άλλα ωραία σοσιαλιστικά.

Αυτά προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων.

Τώρα θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω κι εγώ με τη σειρά μου κάποια σημεία απ’όσα ωραία έγραψες.

1. Φυσικά και σου επιτρέπω να συνεχίσεις να διαφωνείς με τον ΙΟ, την Αυγή, «το άλλο ιστολόγιο», εμένα, το Γιώργο … με όλους και με όλα. Ακόμα και αν πάρεις οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια, τη λογική και την πραγματικότητα, εγώ εδώ θα’μαι και θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου στην άλλη άποψη.

Άλλωστε από καιρού εις καιρόν το παρόν ιστολόγιο δέχεται σχόλια και από τον μέγα Αλέξανδρο Ζήβα, ο οποίος έγραψε το αμίμητο ότι «οι νεκροί δεν κλάνουν», με σένα θα τα χαλάσουμε τώρα;

2. Τα ιστορικά (υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης ανάμεσα σε ΕΣΣΔ και ναζιστική Γερμανία) και πολιτικά επιχειρήματα που με σοφιστικό τρόπο χρησιμοποιείς, είναι εύστοχα, αλλά δεν νομίζω ότι καταδεικνύουν την ένδεια ιδεών, προτάσεων και τους εξυπνακισμούς της αριστεράς. Αλήθεια η αριστερά ένδεια ιδεών; Αστειότητες φίλε μου.

3. Η στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ του ανεπαρκούς και τελικά πετσοκομμένου ν/σ για τη νομιμοποίηση των μεταναστών είναι φυσιολογική. Να είσαι δε σίγουρος, ότι κανένας τριγμός δεν πρόκειται να διαπεράσει τα κόκαλα του Αλιέντε. Να μην είσαι σίγουρος ότι θα συνέβαινε το ίδιο, αν ο Αλιέντε μπορούσε να μάθει ότι ο ΓΑΠ είναι πρόεδρος της Σοσ. Διεθνούς.

4. Επειδή, στον ομολογουμένως λίγο χρόνο που έχω, δεν έχει τύχει να διαβάσω «εθνοκεντρικά» κείμενα των Αλαβάνου και Λαφαζάνη, παρακαλώ να με διαφωτίσεις παραθέτοντας σχετικά links. Πίστεψέ με, πεθαίνω για λίγη πλάκα.

5. Τα περί «δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης» επίτρεψέ μου να μην τα ενστερνίζομαι για πολλούς λόγους. Αρκεί μόνο να σου πω ότι η ιστορική πλέον φράση ότι «τα λεφτά υπάρχουν» με την δημοκρατική τηλεόραση ανέβασαν τον ΓΑΠ στην εξουσία, ενώ η άλλη ιστορική φράση «δεν υπάρχει σάλιο» και η δημοκρατική τηλεόραση του μέλλοντος θα τον στείλουν στον πάγκο.

6. Πράγματι, ακόμα κι εγώ ξέρω, ότι άλλο ο φασισμός και άλλο ο Ν/φιλελευθερισμός. Ευχαριστώ όμως που το υπογραμμίζεις. Αλλά πες μου σε παρακαλώ, όταν μια φασιστική και μια «δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» χρησιμοποιούν το ίδιο οικονομικό σύστημα δεν είναι, ως προς αυτό, τα ίδια;

7. Αν η αριστερά προσφέρει απλόχερη νομιμοποίηση στο ΛΑΟΣ, ο κυβερνήτης μας ΓΑΠ με τις ευχαριστίες προς τον πρόεδρό του τι κάνει; Ασκεί κριτική μήπως;
Αλήθεια «δημοκρατικά εκλεγμένος» δεν είναι κι αυτός;

8. Τέλος, για το ερώτημα και τη διαπίστωση, συγχώρησέ με, αλλά δεν κατάλαβα που συμφωνείς και που διαφωνείς. Αν μπορείς κάνε τον κόπο να μου εξηγήσεις.

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε,

Ίσως να μην καλοδιάβασες την ανάρτηση του Γιώργου και γι’αυτό μάλλον συγχέεις την κριτική στην οικονομική πολιτική του ΓΑΠ και τον αναπόφευκτο συσχετισμό της με αυτήν του Πινοσέτ. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος δεν επιθυμούσε να ενεργοποιήσει με εξυπνακισμούς τα δημοκρατικά σου αντανακλαστικά, ούτε βέβαια να επηρεάσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα των αναγνωστών (μας) - ψηφοφόρων υπέρ του ΛΑΟΣ. Είμαι επίσης σίγουρος ότι, δεδομένου ότι κι εσύ τις χρησιμοποιείς για να καταδείξεις τις δικές μας, θα συγχωρήσεις τις όποιες υπερβολές μας, οι οποίες αναμφίβολα από την πλευρά μου υπήρξαν.

Σε χαιρετώ κι ευχαριστώ για τον ωραίο και διασκεδαστικό διάλογο που έχουμε.


ΥΓ. Το τραγούδι παίζει για σένα και για τον ΓΑΠ
Κι ας σου φαίνεται γελοίο … κι ας μου φαίνεται γελοίο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καταρχήν, ευχαριστώ για την αφιέρωση, το γιουσουρούμ είναι από τα αγαπημένα μου!

κατα τα λοιπά, θα μπορούσα να σου γράψω πολλά και να συνεχίσω αυτον τον πράγματι διασκεδαστικό διάλογο, αλλά δεν σκοπέυω να μονοπολήσω το blog σας, εξάλλου περαστικός ήμουν. θα σου πώ m;ono το εξής:
Κάποτε, περί τις αρχές της 10ετίας του 90, η αριστερά αποφάσισε να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ, εξισώνοντας το με την δεξιά, ελπίζοντας να αποσπάσει τμήμα των αντιδεξιών ψηφοφόρων του. Τελικά οι ψηφοφόροι που περίμενε δεν ήλθαν ποτέ. αντίθετα, κάποιοι από την αριστερά πήγαν στο ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα ετοιμάζεται να εξισώσει το Πασοκ με την ακροδεξιά, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά η συνταγή θα πιάσει. Δεν ξέρω, αλλά προς το παρόν, μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τα αριστερά δεν βλέπω.

Οσο για τον πλούτο ιδεών της αριστεράς, θα σου έλεγα ότι εδώ και πολλά χρόνια τρώει από τα έτοιμα (και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΚΚΕ). Μόνο που κάποιος πρέπει να της πεί ότι άρχισαν να σαπίζουν!

Αυτά!
και ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΝΙΚΟΣ είπε...

Εντάξει φίλε,να'σαι καλά,να περνάς και να τα λέμε. Έχεις ωραίο ύφος και γνώση των θεμάτων.