Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΑΛΗΘΕΙΕΣ Η ΨΕΜΜΑΤΑ ??

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ απο τα Κυριακατικα νεα
"Θανάσιμο πλήγμα εναντίον της ελληνικής οικονομίας ετοιμάζονται να καταφέρουν οι Γερμανοί. Η δεξιά κυβέρνηση του Βερολίνου, όπως όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή, αποφάσισε να πετάξει την Ελλάδα στον Καιάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ ανέλαβε προσωπικά επικεφαλής της εκστρατείας εναντίον της παροχής οποιασδήποτε βοήθειας της ΕΕ προς την Ελλάδα. Αυτή η ίδια κατέπληξε την Τετάρτη και ολόκληρη την Ευρώπη, ζητώντας από το βήμα της γερμανικής Βουλής να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες για να μπορούν να εκδιώκονται χώρες από την ευρωζώνη, κάτι που τώρα είναι αδύνατο.

Ανθελληνικό μέτωπο στήνει η Μέρκελ εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα γίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με στόχο να μην καταστεί δυνατή η υιοθέτηση απόφασης παροχής βοήθειας προς τη χώρα μας. Η πολιτική κατάσταση σημείωσε δραματική επιδείνωση τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, καθώς οι Γερμανοί δραστηριοποίησαν τους μηχανισμούς ελέγχου των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που διαθέτει το Βερολίνο. Ολες οι σοβαρές ευρωπαϊκές εφημερίδες κυκλοφόρησαν προχθές με τίτλους και ρεπορτάζ που έχουν ως ουσία ότι η Γερμανία ωθεί την Ελλάδα προς το ΔΝΤ.

Καταστροφικές συνέπειες θα είχε για τη χώρα ενδεχόμενη προσφυγή της στο ΔΝΤ. Θα σηματοδοτούσε πλήρη εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ξεπούλημα του νερού, του ηλεκτρικού, των ταχυδρομείων, των σιδηροδρόμων κ.λπ. σε ξένες εταιρείες, ιδιωτικές ή κρατικές. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Απελευθέρωση απολύσεων ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, ώστε ο εργοδότης να ορίζει στον κάθε εργαζόμενο αν αυτή την εβδομάδα θα δουλέψει τρεις ημέρες, την επόμενη πέντε ή τη μεθεπόμενη καμία. Αν θα δουλεύει τρεις ώρες τη μία μέρα και οκτώ την επομένη - εννοείται με αντίστοιχη μείωση αποδοχών. Πραγματικός εφιάλτης.

Βούλιαξαν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που τέθηκαν υπό τον ζυγό του ΔΝΤ - τρεις από αυτές μέλη της ΕΕ συν την Ουκρανία. Το ΑΕΠ της Λετονίας καταβαραθρώθηκε μέσα στο 2009, που υπήχθη στο ΔΝΤ, κατά? 18%! Ούτε στον πόλεμο δεν πέφτει τόσο! Της Ρουμανίας μειώθηκε κατά 8% και της Ουγγαρίας κατά 7%, ενώ της Ουκρανίας κατά 15%! Δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, δημόσιοι υπάλληλοι απλήρωτοι επί μήνες, κατάρρευση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Να αποτραπεί πάση θυσία η υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, πρέπει να είναι το κύριος στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Είναι πολιτικά απαράδεκτη η προσπάθεια κυβερνητικών κύκλων να εξωραΐσουν την κόλαση του ΔΝΤ. Ανεργία 5,6% είχε η Λετονία τον Δεκέμβριο του 2007. Με το που μπήκε στη χώρα το ΔΝΤ, εκτοξεύθηκε στο? 22,8% (!) τον Δεκέμβριο του 2009. Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν πρέπει ο πρωθυπουργός να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ. Χίλιες φορές προτιμότερο να δανειστεί με 1% ή 2% παραπάνω από όσο δανείστηκε παρά να διαλυθεί η Ελλάδα προσφεύγοντας στο ολοκληρωτικό καθεστώς του ΔΝΤ.

Μεγαλώνει ο κίνδυνος, αν η Ελλάδα περάσει υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ, να παίξει η Γερμανία το μεγάλο παιχνίδι: να πειθαναγκάσει τον Γ. Παπανδρέου να αποσύρει προσωρινά τη χώρα μας από την ευρωζώνη, ώστε να μετατραπούν σε δραχμές όλες οι αποδοχές των Ελλήνων (και οι τιμές, φυσικά) και στη συνέχεια να μας ξαναβάλουν ίσως στο ευρώ, αλλά με άλλη ισοτιμία. Αν π.χ. ορίσουν 1 ευρώ ίσο με 700 δραχμές, τότε όλες οι αποδοχές των Ελλήνων εκφραζόμενες εκ νέου σε ευρώ θα έχουν μειωθεί κατά 50%! Με μια τέτοια υποτίμηση ναι μεν θα φτωχύνουν ή θα δυστυχούν οι Ελληνες, αλλά οι Γερμανοί θα αγοράζουν στη χώρα μας τα ίδια πράγματα με τα μισά λεφτά!

Ολέθριο σφάλμα αποτελεί η επιμονή του πρωθυπουργού να θέσει ο ίδιος θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αν δεν τον βοηθήσει η ΕΕ. Εσπασε έτσι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου το πολιτικό ταμπού της υπαγωγής μιας χώρας της ευρωζώνης στο υπό αμερικανική κυριαρχία ΔΝΤ. Διευκόλυνε έτσι τους εχθρούς της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ και φυσικά πρωτίστως τους Γερμανούς, να του λένε τώρα να οδηγήσει τη χώρα μας εκεί που ο ίδιος πρωτοείπε.

Οργιάζουν οι φήμες ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ. Φέρεται ότι είχε συνάντηση με τον διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν στις Βρυξέλλες, συνάντηση η οποία δεν ανακοινώθηκε. Διοχετεύονται και οι όροι του ΔΝΤ. Αρνούμαστε να πιστέψουμε όμως ότι ο Γ. Παπανδρέου θα οδηγήσει τη χώρα στον διεθνή διασυρμό."

σχολιο
Εγω πάντως ...δεν καταλαβαίνω τίποτε.. που λέει και η Τζούλια.
Ενα είναι φανερό.Το τραπεζικό σύστημα είναι το πραγματικό φίδι που έτρεφε ο καπιταλισμός στον κόρφο του ,κατά την λαική ρήση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: