Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Διαβάζω από την επικαιρότητα..
--“Μούδιασμα” προκάλεσε στην ελληνική κυβέρνηση η συνάντηση που είχαν την Παρασκευή έλληνες αγροτοσυνδικαλιστές με το Βούλγαρο πρωθυπουργό Mπόικο Μπορίσοφ, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, επί βουλγαρικού εδάφους.
Οι αγροτοσυνδικαλιστές ενημέρωσαν τον κ. Μπορίσοφ για τα αιτήματά τους, δίνοντάς του μάλιστα σχετικό φάκελο και του υποσχέθηκαν ότι θα ανοίξουν το δρόμο, πράγμα που έγινε λίγο μετά τη συνάντηση. Παράλληλα, οι αγρότες ζήτησαν συγγνώμη για τα προβλήματα που προκαλούν.
Από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να βοηθήσει για την επίλυση των αιτημάτων των αγροτών μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βουλγαρίας «Φόκους», ο Μπόικο Μπορίσοφ εξήγησε στους αγρότες ότι η πρωτοβουλία του για την αιφνιδιαστική του επίσκεψη «δε στρέφεται εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης».
Ακόμα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι είχε χθες Πέμπτη επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό και ότι σήμερα συζήτησε και πάλι τηλεφωνικώς, για 30 λεπτά, με τον κ. Παπανδρέου, για να τον ενημερώσει λεπτομερώς για τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει στη Βουλγαρία το κλείσιμο των συνόρων», αναφέρεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου «Φόκους».
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο κ. Μπορίσοφ τόνισε στους έλληνες αγρότες τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των αγροτών που περιμένουν μέσα στις νταλίκες, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τις μεγάλες απώλειες της Βουλγαρίας, που οδήγησαν τη χώρα του να απευθύνει επίσημο αίτημα στην Κομισιόν να παρέμβει.
Χαμηλοί τόνοι
Η πρωτοβουλία αυτή του Βούλγαρου πρωθυπουργού προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας, αν και διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι η συνάντηση αυτή ήταν εν γνώσει της ελληνικής πλευράς.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πάντως τηρεί χαμηλούς τόνους και τονίζει ότι «υπήρχε και υπάρχει συνεχώς επικοινωνία με την άλλη πλευρά» και δεν υφίσταται ζήτημα, από τη στιγμή μάλιστα που η συνάντηση έγινε σε βουλγαρικό έδαφος.
Το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ρηματική διακοίνωση με την οποία ζητούσε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, συνάντηση του Βούλγαρου υπουργού Οικονομικών, Τράικο Τράικοφ, με τον υφυπουργό Οικονομίας Μάρκο Μπόλαρη και μια σειρά από φορείς για το θέμα του αποκλεισμού του Προμαχώνα.
Στο μεταξύ, πάνω από 6 μήνες θα διαρκέσει η διαδικασία προσφυγής της Βουλγαρίας κατά της Ελλάδας για αποζημιώσεις λόγω των αγροτικών μπλόκων.--

Η είδηση αυτή μου άγγιξε ευαίσθητες χορδές .
Νομίζω ότι είναι πρωτοφανής η είδηση ,πρωθυπουργός μιας χώρας ,να κατεβαίνει να συζητήσει το αυτονόητο με μια κοινωνική ομάδα άλλης χώρας.Να συζητήσει το αυτονόητο ,-ότι ,αν θέλεις να διαμαρτυρείς για κάτι το οποίο εσύ πιστεύεις ότι έχεις δίκιο ,δεν σου φταίει σε τίποτε ,ο συνάνθρωπος .Ο άνθρωπος που βαδίζει σκυφτός από το βάρος των προβλημάτων της καθημερινότητας ,και παέι στην δουλειά ή στο σπίτι του .Δεν καταλαβαίνουν (όχι μόνο οι αγρότες-όλοι) ότι με τέτοιες ενέργειες χάνουν το δίκιο τους στον απλό πολίτη ?Υπεύθυνοι για τα χάλια υπάρχουν και ξέρουμε που βρίσκονται.Βρίσκονται στα υπουργεία και στην βουλή.Στις γενικές γραμματείες .Στις μεζονέτες που έχτισαν με τους παχυλούς μισθούς της ανευθυνότητας ,πριν αποσυρθούν από την πολιτική ζωή της χώρας .Γιατί δεν είναι μόνο οι τωρινοί.Ευθύνη έχουν όλοι.Από τους εθνικούς διχασμούς και μετά.(σας παραπεμπω να διαβάσετε το βιβλίο από προηγούμενη ανακοίνωση μου).Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.Οι Ελληνες πολιτικάντηδες ,βασίζονται στην έλλειψη μνήμης του λαού."Δεν πειράζει.Μέχρι να βρεθεί άκρη θα το έχουν ξεχάσει-τα κορόιδα.Θα κυβερνούν άλλοι".
Τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρει ο συνδικαλισμός ,όπως λειτουργεί στην Ελλάδα.Πρέπει κάποτε να ανοίξει αυτό το θέμα στην Ελλάδα.
Τα συμφέροντα μιας κοινωνικής ομάδας είναι(τις περισσότερες φορές) ταυτόσημα.Για παράδειγμα ,σε ένα εργοστάσιο υπάρχουν εργάτες και εργοδότες .Τα συμφέροντα των εργατών (με μια απλοποίηση-διακυνδυνεύοντας να κάνω και κάποιο λάθος) είναι ίδια.Είναι σωστό ,λοιπόν,θεωρώ ,το μέτωπο να είναι περίπου, ενιαίο.
Στην Ελλάδα ,υπάρχει ο κομματικός συνδικαλισμός .Μπλε-Πράσινος-Κόκκινος-Πορτοκαλί κτλ..
Οταν κυβερνούν οι μεν ,"επαναστατεί" το συνδικαλιστικό όργανο του αντίθετου χρώματος.Για πολλά ετή τώρα είναι γνωστό ότι οι πρόεδροι των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ είναι οι επόμενοι υπουργοί-υφυπουργοί-βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.(Η ΝΔ και οι άλλοι φτάνουν μόνο ως το βουλευτικό αξίωμα).Αρα ποιανού τα συμφέροντα προασπίζονται???
Επίσης στην Ελλάδα οι συνδικαλιστές είναι ισόβιοι.Υπάρχουν συνδικαλιστές με 20 χρόνια ,προσέξτε ,όχι απλώς θητεία ,αλλά προεδρεία συνδικαλιστικού οργάνου(βλέπε μεγάλα νοσοκομεία της Αχαίας).Ο δικτάκτορας Τσαουσέσκου στην Ρουμανία κυβέρνησε 22 χρόνια(εκλεγόταν και αυτός με απόλυτα ποσοστά ,όπως οι εν λόγω συνδικαλιστές).

Προτείνω από εδώ και στο εξής να τους αποκλείουμε όλους ,στην βουλή ,στα γραφεία ,και στα σπίτια τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: