Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Ο Υπουργός δεν έχει Χιούμορ

Περί ώρα 11.00 σήμερα το πρωί αποστείλαμε στον ιστότοπο http://www.opengov.gr/ την παρακάτω επιστολή, η οποία και ΔΕΝ δημοσιεύθηκε.  Αγαπητέ κύριε Υπουργέ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ για τη μη δημοσίευση του σχολίου μας.
Χαιρετίσματα στην εξουσία.


Κύριε Υπουργέ,


αν και αμφιβάλλουμε για το κατά πόσο θα διαβάσετε αυτό το σχόλιο, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Μην σας θορυβήσει ο περιορισμένος αριθμός σχολίων στην παρούσα δημόσια διαβούλευση!!!

Τούτο συμβαίνει διότι οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονται συνωστισμένοι σε ουρές στις κατά τόπους ΔΟΥ, αναμένοντας τη σειρά τους για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, το ύψος των οποίων υπερβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις τον βασικό μισθό τους.

Η υπομονή των πολιτών εξαντλείται όταν αυτοί, παραμονές του νέου έτους, τρέχουν να διορθώσουν το ΠΑΡΑΛΟΓΟ σφάλμα της δημόσιας διοίκησης, ήτοι την μη αποστολή σε αυτούς του εγγράφου για την παραλαβή του ειδικού σήματος.

Οι εγκλωβισμένοι στις ΔΟΥ πολίτες είναι αυτοί, που μετά την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου, θα απαιτήσετε να επιδείξουν φορολογική συνείδηση!!!


Άντε και του χρόνου!!!

Νίκος Αφαλωνιάτης – Όθωνας Ρούσσος

Πάτρα


3 σχόλια:

Νίκος είπε...

Αγαπητέ Morfea,

πάρε σε παρακαλώ τηλέφωνο τον Φώτη (ξέρεις, τον λογιστή που φάγαμε μαζί προχθές) και παρακάλεσέ τον να πεταχτεί μέχρι το γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα.

Μην ξεχάσεις να του πεις να τον κάνει μαύρο!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Φίλε Νίκο,

μπορείς να διευκρινήσεις αν η εν λόγω επιστολή πήγε σαν "σχόλιο" στο opengov.gr οπότε και αφαιρέθηκε (δεν μπόρεσα να το βρω) ή αν πήγε με άλλο τρόπο και δεν αναρτήθηκε;

Στην πρώτη περίπτωση θα ήταν προφανές ότι πίσω από τον δικτυακό τόπο υπάρχει ένας "human computer" που διαβάζει και τρόπο τινά "λογοκρίνει" τα σχόλια...

...αυτό θα ήταν ενδιαφέρον!

Όσο για τα τέλη των αυτοκινήτων "ψήνομαι" να καταθέσω και εγώ τις πινακίδες του δικού μου μιας και για λόγους (προσδοκώμενου) αδυνατίσματος το έχω ρίξει στην πεζοπορία. Θα είχε μεγάλη πλάκα αν μετά την μαζική κατάθεση πινακίδων το συνολικό εισπρακτέο ποσό με τα μεγάλα (πράσινα) τέλη είναι μικρότερο από το εισπραχθέν με τα μικρότερα ("μαύρα") τέλη. Θα ήταν μια απόδειξη του πνεύματος των φιλελευθέρων ότι η αγορά βρίσκει τρόπους να επαναφέρει τις τιμές (των τελών) στην σωστή τους θέση!

Γενικά αναμένω να γίνει και με τα κυοφορούμενα νομοσχέδια (και το φορολογικό) ότι και με τους Γ.Γ.: πολύ κουβέντα και από αποτέλεσμα τίποτα! Μπορεί και να γλυτώσουμε το φορολογικό ταξίδι στην Λευκωσία...

Γ.Π.Κ.

Νίκος είπε...

Το σχόλιο τελικά αναρτήθηκε, αργά σήμερα το απόγευμα. Το σχετικό link εδώ

http://www.opengov.gr/minfin/?p=146&cp=9#comments

Τώρα περιμένουμε το ΣΔΟΕ!!!