Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Αντικαθεστωτικοί...

Είχε δεν είχε, ο φίλος Νίκος κατάφερε να ξαναφέρει τον Περικλή Κοροβέση στην παρέα μας. Τον έφερνε αναρτώντας τα κείμενα του τις ημέρες της (υστερικής) κρίσης ΜΜΕ και «ορθοδόξων» αριστερών, τον έφερε μεταφέροντας τα λόγια του, πεζά τε και ποιητικά, στην Φούσκα.

Θέλω να επαναλάβω και επισήμως αυτό που τηλεφωνικά συζητήσαμε με τον Νίκο. Μπορεί τα μεγέθη μας από όλες τις απόψεις να είναι δυσανάλογα, αλλά ακριβώς γι αυτό θα είχε ενδιαφέρον και ενδεχόμενα να ήταν και παραγωγική για όλους, η πρόσκληση και η πρόκληση του Νίκου. Και η πρόκληση και η πρόσκληση είναι να έχουμε τακτικότερα την αυτόβουλη «επίσκεψη» του Περικλή Κοροβέση και στη δική μας γωνιά του διαδικτύου.

Είπα ότι τα μεγέθη είναι δυσανάλογα γιατί ακόμα και αν μπορούσε να ξεχάσει κανείς την προσωπική και πολιτική ιστορία του Κοροβέση είναι αδύνατο να αγνοήσει το έργο του. Η δική μας γωνιά του διαδικτύου είναι πιο «οκνηρή» από την δική του και λιγότερο δημοφιλής από τις εφημερίδες που φιλοξενούν τα κείμενα του.

Ωστόσο υπάρχει μια ακόμα διαφορά και μία ομοιότητα που κάνει την πρόσκληση ιδιαίτερα ελκυστική:

Η διαφορά είναι ότι η πλειοψηφία των θαμώνων της Φούσκας γεννήθηκε λίγο πριν ή αρκετά μετά την μεταπολίτευση ενώ ο Περικλής Κοροβέσης εκπροσωπεί μία γενιά που συμμετείχε ενεργά στους αγώνες πριν από αυτήν.

Η ομοιότητα μας είναι ότι, πάλι, η πλειοψηφία των θαμώνων της Φούσκας αποτελείται από αντικαθεστωτικούς, αντικαθεστωτικούς του συστήματος, αντικαθεστωτικούς της δεξιάς, αντικαθεστωτικούς της αριστεράς, αντικαθεστωτικούς των πάντων. Σε αυτό το πεδίο θα βρούμε πολλά κοινά.

Ως εκ τούτου:


Αγαπητέ κ. Κοροβέση,

Αν δεν το έχει καταφέρει ακόμα ο φίλος Νίκος θέλω να επαναλάβω και εγώ την πρόσκληση του. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σας υποδεχθούμε στη Φούσκα. Η συζήτηση, πιστεύω, θα ήταν παραγωγική. Δεν είμαστε εύκολοι συνομιλητές, δεν πιστεύουμε σε έτοιμες ιδέες, αλλά είμαστε εραστές της διαλεκτικής.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή, η Φούσκα θα είναι πάντα φιλόξενη και έτοιμη για την πρόκληση.

Γ.Π.Κ.


Υ.Γ.: Προς τους φίλους της Φούσκας: είμαι Κυλλήνη. Βάλτε καφέ, φέρτε τσιγάρα...έρχομαι!

1 σχόλιο:

morfeas είπε...

όχι τσιγάρα βρε 'συ...
...καρφώνεσαι...