Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Χρειάζεστε μελέτη όπως η Ελεονώρα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΑ΄
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Όταν εμείς είμαστε 10 εκατομμύρια και αυτοί είναι περίπου ενάμισι εκατομμύριο, το να είναι το 55% στις φυλακές από αυτούς, κάτι συμβαίνει και είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το επεξεργαστούμε, να το δούμε. Έχω εδώ κάποια αποκόμματα τα οποία θα τα δω μαζί σας, κύριε Πρωθυπουργέ.
Εφημερίδα «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Το μόνο που δεν μπορείτε να πείτε είναι ότι ανήκει στον δικό μου ιδεολογικό χώρο. Χθεσινή έκδοση: Το 1991, από τότε που ανοίξαν τις πόρτες και μπήκαν μέσα, κύριε Σαμαρά, μέχρι σήμερα, είχαμε κλοπές αυτοκινήτου 8.000 και σήμερα είναι 26.000, οι ληστείες τραπεζών το 1994 ήταν περίπου 3 το μήνα και σήμερα έχουμε περίπου μία κάθε μέρα, δηλαδή 365 αυτά τα 17 με 18 χρόνια. Ληστείες το 1991 είχαμε χίλιες τριάντα πέντε και τώρα έχουμε τέσσερις χιλιάδες επτακόσιες οκτώ. Βλέπετε, λοιπόν, ότι συμπτωματικά από τότε που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα οι φίλοι μας οι μετανάστες έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα. Ακούτε κάθε μέρα δελτία ειδήσεων και διαβάζετε κάθε μέρα στις εφημερίδες. Δεν υπάρχει έγκλημα που να γίνεται μόνο από Έλληνα. Ή είναι αποκλειστικώς και αμιγώς από μετανάστες, ή είναι από παρέες μεταναστών με Έλληνες. Αυτό είναι ένα σύμπτωμα, δεν σημαίνει ότι όλοι οι μετανάστες είναι εγκληματίες. Συμβαίνει βέβαια η πλειοψηφία των εγκληματιών να είναι μετανάστες.
Δεύτερον, είχαμε νικήσει κάποιες ασθένειες. Και μάλιστα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος το κάναμε ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και έγινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Τώρα ξαναγύρισε πίσω. Γιατί το 1980 είχαμε νικήσει τη φυματίωση. Μηδέν φυματίωση.
Ρωτείστε τον Υπουργό Υγείας, που είναι εδώ, που έχει φθάσει η φυματίωση σήμερα! Και άλλα νοσήματα. Και είναι οι ασθένειες οι περιπατητικές. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Δεν νοσείς, περπατάς, βήχεις στο σχολείο μέσα, το παίρνει το παιδί σου και τρέχεις. Για ποιο λόγο; Τι οφείλει η Ελλάδα σε αυτήν την κατεύθυνση; Γιατί;
Το 1970 – 1971 είχα πάει στο Μόντρεαλ να παρουσιάσω -μία προσωπική εμπειρία- τα Διεθνή Καλλιστεία, το 1971.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Πότε;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Το 1971.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ηλικίας;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Ορίστε; Ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος;
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)
Πηγαίνω λοιπόν και με περιμένουν στην είσοδο, ξέρετε σε αυτές τις περιπτώσεις τι συμβαίνει, υπάρχουν οι κάμερες, τα λουλούδια κλπ. Έλα όμως που δεν είχα κάνει ένα εμβόλιο και ερχόμουν από Ευρωπαϊκή χώρα.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΛΑΟΣ)


«Όχι, θα περιμένεις εδώ, θα έλθει ο γιατρός και θα σου πάρει αίμα». Έξι ώρες περίμενα γιατί πήγαινα από μία ευρωπαϊκή χώρα σε μία χώρα της Αμερικής και είχα ξεχάσει να κάνω ένα εμβόλιο. Εδώ όλοι αυτοί μπαίνουν και κουβαλάνε διάφορα και βεβαίως πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα αν αρχίσουμε να ψάχνουμε ποιος απ’ αυτούς κουβαλάει αυτό και ποιος κουβαλάει το άλλο. Αλλά το κουβαλάει αυτό.
Λέω λοιπόν: Με το που έρχεται σε επαφή με το κράτος, να του βγάζουμε μία κάρτα υγείας, στο Αγαθονήσι, εκεί, πρώτα-πρώτα να ξέρουμε ποιος είναι και πού μπαίνει. Έτσι προφυλάσσουμε εκείνον και εν συνεχεία και τον υπόλοιπο πληθυσμό. Αυτό κάνουμε.
Λέτε λοιπόν να τους πολιτογραφήσουμε Έλληνες. Όχι, κύριε Πρωθυπουργέ. Να τους δώσουμε μία κάρτα μακροχρόνιας παραμονής που σημαίνει πλήρη νομιμοποίηση. Εν πάση περιπτώσει, να δώσετε στους Πακιστανούς, στους Αφγανούς που θέλετε. Στους Αλβανούς και στα υπόλοιπα δυτικά Βαλκάνια γιατί να δώσετε; Σε τέσσερα-πέντε χρόνια αυτοί θα είναι Ευρώπη, θα έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο. Γιατί πρέπει να τους κάνουμε Έλληνες; Σας ερωτώ. Σε τέσσερα-πέντε χρόνια μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προχθές εμείς εδώ ανάψαμε το πράσινο φως. Θα έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο. Γιατί εγώ πρέπει να τους έχω κάνει Έλληνες; Τι με βιάζει;
Ελάτε λοιπόν να συμφωνήσουμε, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι υπάρχει τρόπος να τους κάνουμε να αισθάνονται νόμιμοι, αλλά χωρίς βεβαίως να επιβαρύνουν.
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξης του χρόνου ομιλίας του Προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)
Θα ήθελα δύο λεπτά, κύριε Πρόεδρε.
Για εκείνους που πολύ εύκολα χρησιμοποιούν τον Ισοκράτη και λένε «της ημετέρας παιδείας» κ.λπ., θα τους έλεγα να διαβάσουν όλο τον Ισοκράτη. Ο Ισοκράτης λοιπόν λέει: «Κι όμως οφείλει να μακαρίζει κανείς όχι μία πόλη που συναθροίζει όπως τύχει –καλή ώρα εμείς- πολίτας από όλους τους ανθρώπους, αλλά την πόλη εκείνη η οποία διασώζει το γένος εκείνων που εξ’ αρχής την ίδρυσαν και την κατώκησαν περισσότερο από τα άλλα γένη». Τον Ισοκράτη δεν τον ακούμε.
Μιας και δεν ακούμε τον Ισοκράτη, εγώ θα ήθελα να ακούσουμε τους θεωρητικούς του κομμουνισμού. Έχω εδώ ένα βιβλίο που λέει κάποια σημαντικά πράγματα: «Σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί υποχρέωση των Γερμανών εργατών να αποτρέψουν τους Γερμανούς εργάτες πούρων να πάνε να εργαστούν στην Αμβέρσα» και πολλά άλλα. Αυτός είναι Ένγκελς. «Κάθε μεταναστευτική ομάδα καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της και όχι τους άλλους», γιατί είπατε ότι καταλαβαίνει τους άλλους, κύριε Πρωθυπουργέ. Ένγκελς, εντελώς άλλη άποψη από σας, διαφορετική. Ο Ένγκελς υιοθετεί απόλυτη θέση πως ο ντόπιος εργάτης που είναι ανίκανος να εργαστεί κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας όπως εργάζεται ο ξένος εργάτης, είναι καταδικασμένος στην αδικία. Οι Έλληνες οικοδόμοι, ακριβώς αυτό.
Βεβαίως πάμε και στον Μαρξ: «Ο σκοπός εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας». Θέλουμε διατήρηση της δουλείας στο κεφάλαιο; Τι θέλετε τους μετανάστες; Ο Μαρξ το λέει, δεν το λέω εγώ. Εν πάση περιπτώσει, μπορεί να πει κάποιος: «Και ποιος είσαι εσύ, Καρατζαφέρη, που ερμηνεύεις τον Μαρξ;». Έτσι δεν είναι; Τον ερμηνεύει η κόρη του όμως, κύριε Χαλβατζή. Μη γελάτε εύκολα. Το 1891 η κόρη του Καρλ Μαρξ Ελεονώρα έγραφε στον Αμερικανό συνδικαλιστή Σάμουελ Κόμπερς: «Το πιο άμεσο ζήτημα είναι να εμποδίσουμε την εισαγωγή παράνομης εργασίας από τη μία χώρα στην άλλη χώρα». Αυτό έλεγε λοιπόν η κόρη του Μαρξ.
Επειδή λοιπόν μάλλον η κόρη του ξέρει να ερμηνεύει καλύτερα τον Μαρξ από σας, ελάτε κι εσείς στο δημοψήφισμα να ξεκαθαρίσουμε το πράγμα, να λάβει την ευθύνη ο ελληνικός λαός και όχι αυθαιρέτως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με μία βιασύνη την οποία δεν μπορούμε να αντιληφθούμε όχι μόνο εμείς, αλλά ούτε και οι Βουλευτές του.

3 σχόλια:

wgibson είπε...

Και άλλα νοσήματα. Και είναι οι ασθένειες οι περιπατητικές. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Δεν νοσείς, περπατάς, βήχεις στο σχολείο μέσα, το παίρνει το παιδί σου και τρέχεις.

PHD ιατρικης...


Το 1970 – 1971 είχα πάει στο Μόντρεαλ να παρουσιάσω -μία προσωπική εμπειρία- τα Διεθνή Καλλιστεία, το 1971.

πολιτικα δραστηριος...

Εν πάση περιπτώσει, να δώσετε στους Πακιστανούς, στους Αφγανούς που θέλετε. Στους Αλβανούς και στα υπόλοιπα δυτικά Βαλκάνια γιατί να δώσετε;

σωστα καποια ζωα ειναι πιο ζωα απο τα αλλα...


Για εκείνους που πολύ εύκολα χρησιμοποιούν τον Ισοκράτη και λένε «της ημετέρας παιδείας» κ.λπ., θα τους έλεγα να διαβάσουν όλο τον Ισοκράτη.

οπως εσυ διαβασες το βιβλιο της Δραγωνα...
απεξω και ανακατωτα το 'μαθες....

Μιας και δεν ακούμε τον Ισοκράτη, εγώ θα ήθελα να ακούσουμε τους θεωρητικούς του κομμουνισμού.

το οποιους εχεις μελετησει, να υποθεσω, σε βαθος....

Επειδή λοιπόν μάλλον η κόρη του ξέρει να ερμηνεύει καλύτερα τον Μαρξ από σας,

... επειδη αυτη την στιγμη διαβαζοντας αυτα,
βλεπω μπροστα μου μια κορη γυμνη,ντροπιασμενη,

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ...

ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ !!!!

wgibson είπε...

εν θερμω ειναι οποτε να μου συχωρεθουν οποια λαθη...(εκφραστικα και μη)

morfeas είπε...

μεγάλες στιγμές ενός μικρού ανθρώπου

http://www.iospress.gr/ios2002/ios20021020a.htm