Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Just for fun

http://www.opengov.gr/ypes/

Διαβούλευση για το Σχέδιο Απόφασης : Καθιέρωση ανωτάτου ορίου κυβισμού Κρατικών Αυτοκινήτων και άλλες διατάξεις

(Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις και τις επισημάνσεις τους μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2009 )

1 σχόλιο:

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα της διαβούλευσης:

1) Εκτός από τον "κάθε πικραμένο" υπάρχουν και σοβαρότατοι σχολιαστές που τον παλιό καλό καιρό δεν θα είχαν μιλήσει (π.χ. πρώην Διευθυντής Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών)
2) Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει το κάρο η Λιάνη!
3) Ο λαός ζητάει οι "Πρώην" να πληρώνουν τα αυτοκίνητα τους μόνοι τους (π.χ. πρώην Π/Θ, πρώην Π.Δ.)
4) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ο λαός ζητάει να ξεκινήσει από τα αυτοκίνητα ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας και να μην διαθέτει κρατικό αυτοκίνητο Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Πλάκα έχει η διαβούλευση.

Ελπίζω, τουλάχιστον εκπαιδευτικά να δουλέψει το σύστημα και μάλιστα αμφίδρομα: ο κόσμος να μάθει πως "
"δουλεύουν τα πράγματα" και η κυβέρνηση να μάθει να "ακούει" πριν το πεζοδρόμιο γίνει η μόνη μορφή έκφρασης.

Επειδή πάντα διατελώ κριτικά στα θέματα της εξουσίας θυμήθηκα ότι την πρώτη εποχή Α. Παπανδρέου ένα κοινό "κόλπο" για τα δύσκολα θέματα ήταν η σύσταση μιας "τριμελούς επιτροπής από πέντε άτομα" (sic - έτσι λέει το γνωστό ανέκδοτο) για να τα λύσουν. Κάτι σχολικές επιτροπές, κάτι επιτροπές λαϊκής επιμόρφωσης κλπ κάπως έτσι άρχισαν.

Πάντως, πέρα από τα πικρόχολα σχόλια το μέτρο είναι όντως θετικά φτάνει να ακούν με υπευθυνότητα αυτοί που πρέπει να ακούν και να μιλάνε υπεύθυνα αυτοί που πρέπει να ακουστούν!

Ζήτω η εποχή της διαβούλευσης!

ΓΠΚ

Υ.Γ.: λέτε από εκεί που ο πρώην Π/Θ βαρέθηκε γιατί τα έκανε όλα μόνος του (τρόπος του λέγειν), ο νέος να βαρεθεί γιατί θα τα κάνουμε όλα εμείς;