Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Σ΄ένα βαθύ μπουντρούμι ...

ΘΑΝΟΣ Κ. ΑΜΠΑΤΖΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Τσαμαδού 79 Προς
Πάτρα Τ.Κ 26222 τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ρίου
Τηλ. : 2610 335480 αρμόδιο για τον τομέα Καθαριότητας
FAX : 2610 335425
thanosabatzis@gmail.com Υπόψη και κ. Δημάρχου

Πάτρα 13/7/2009

Είμαι κάτοικος του Δ.Δ Αγ. Βασιλείου του Δήμου Ρίου. Το σπίτι μου βρίσκεται στην οδό Ιερέως Παπαδοπούλου, κοντά στην παραλία. Μπροστά στο σπίτι μου έχουν τοποθετηθεί από το Δήμο δύο κάδοι, ένας για κοινά απορρίμματα και ένας για απορρίμματα που ανακυκλώνονται. Είναι ακριβώς στο σημείο όπου συγκεντρώνονται πολλοί λουόμενοι στην διάρκεια του καλοκαιριού. Από την περασμένη Δευτέρα 6/7/2009, ανελλιπώς κάθε πρωί μέχρι και την Παρασκευή 10/7/2009 τηλεφωνούσα στον αριθμό κλήσης που έχει αναρτηθεί στους κάδους, σε αφίσα, με την οποία καλείτε τους πολίτες, κάνοντας το καθήκον τους, να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου όταν υπάρχουν ανακυκλώσιμα ήδη, φύλλα, κλαδιά κλπ. Κάθε πρωί άκουγα από μια βαριεστημένη φωνή την ίδια απάντηση: «Καλά κύριε, θα ειδοποιήσουμε», όμως για πέντε εργάσιμες μέρες κανένα όχημα δεν έφτασε στον υποδειχθέντα από εμένα τόπο. Βέβαια για τον οδηγό του οχήματος υπάρχει η δυσκολία ότι θα πρέπει να έλθει στην οδό Ιερέως Παπαδοπούλου και για να ξαναφύγει να κάνει μανούβρα επιστροφής. Αναγνωρίζω βέβαια τη δυσκολία του να στρίβει κανείς τόσες φορές το τιμόνι ενός οχήματος. Αυτή η δυσκολία οφείλεται βέβαια στην μανία της φύσης, η οποία απέκοψε τον παραλιακό δρόμο, ο οποίος ακόμα δεν έχει επισκευαστεί. Ένας Θεός ξέρει πότε θα γίνει αυτό. Αν η επισκευή ενός δρόμου και μάλιστα παραλιακού είναι για ένα Δήμο κάτι ακατόρθωτο (αλήθεια για ποιο λόγο ζητάτε την ψήφο των συμπολιτών σας;;), νομίζω ότι είναι εφικτό να υποδειχθεί στον οδηγό του απορριμματοφόρου να κάνει μερικές κινήσεις παραπάνω και ας μην πληρωθεί έξτρα γι’ αυτό.
Για να τελειώνουμε όμως τα φαιδρά, κύριοι, έχετε υποχρέωση ως εκ της θέσεως που κατέχετε να ελέγξετε τις υπηρεσίες σας πώς λειτουργούν και πώς εξυπηρετούν τους δημότες.
Αν αυτό είναι ανέφικτο, τότε ξεκολλήστε από τους κάδους την έκκληση προς τους πολίτες να σας βοηθήσουν για μια καθαρή πόλη.
Υ.Γ. Βέβαια δεν είναι τυχαίο και το ότι ο κάδος των κοινών απορριμμάτων αδειάζεται φέτος μια φορά την εβδομάδα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το απορριμματοφόρο περνούσε κάθε δεύτερη μέρα.
Είναι επίσης σημαντικό (για να μην επικαλεστείτε φόρτο δουλειάς) ότι οι κάδοι οι κοινοί και της ανακύκλωσης που βρίσκονται στον κάθετο δρόμο με την οδό Ιερέως Παπαδοπούλου αδειάζονται από τα αυτοκίνητά σας με θαυμαστή συχνότητα.
Θάνος Αμπατζής
ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...
ΘΑΝΟΣ Κ. ΑΜΠΑΤΖΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Τσαμαδού 79 Προς
Πάτρα Τ.Κ 26222 τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ρίου
Τηλ. : 2610 335480 αρμόδιο για τον τομέα Καθαριότητας
FAX : 2610 335425
thanosabatzis@gmail.com Υπόψη και κ. Δημάρχου

Πάτρα 21/7/2009

Οφείλω να συγχαρώ τους αρμόδιους για τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο έλυσαν ένα πρόβλημα που απασχόλησε εμένα ως προσωρινό δημότη, για το οποίο έγινα όντως ενοχλητικός με συνεχή τηλεφωνήματα στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και τέλος με την αποστολή μιας πιπεράτης επιστολής. Πρόκειται για το πρόβλημα με την μη αποκομιδή ειδών ανακύκλωσης από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου (Ιερέως Παπαδοπούλου και Παραλίας). Κάποιο σοφό όντως μυαλό σκέφθηκε να λύσει το πρόβλημα μια κι έξω και προ ημερών απέσυρε τον κάδο τελείως από την περιοχή!!!! Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοτυπία.
Αίσχος κύριοι αρμόδιοι.

Υ.Γ. Μετά την επιστολή μου αυτή ελπίζω να μην αποσύρετε έξω από το σπίτι μου και τον κάδο απορριμμάτων κι ας τον αδειάζετε μόνο όταν ξεχειλίζει.
Θάνος Αμπατζής



Δεν υπάρχουν σχόλια: