Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Σκέψεις ενός κουμπάρου

1. Το είπα και εκεί (στο τραπέζι): «Ότι έγινε, έγινε. Να ζήσουν!»
2. Η παράδοση του Παράκελσου, φίλε Νίκο, ήταν πράξη ηρωική! Γιατί μπορεί να θέλει «αρετή και τόλμη η ελευθερία», αλλά προϋποθέτει περισσό θάρρος και ηρωισμό η οικειοθελής στέρηση της. Ήταν πράξη ηρωική η παράδοση ΚΑΙ για τον κουμπάρο και τους συν αυτώ, γιατί, όπως καλά γνωρίζεις από την ιστορία, κατά τις παραδόσεις δεν ξέρεις ποτέ ποιον θα πάρουν τα βόλια! Άσε που το νέο status quo το καθορίζουν πάντα οι κατακτητές…
3. Λες, φίλε Νίκο, να απαλλαχθήκαμε από τον Παράκελσο; Το αδίκημα που κατά συρροή εκτελούμε τα τελευταία επτά συναπτά έτη λες να έχει απαλλαγή; Παραγράφεται; Για ρώτα τον Βασίλη!
4. Είπα Βασίλη και θυμήθηκα: «ξέχνα ρε Billy την Τ.»! Η ανθοδέσμη της θα μαραθεί χωρίς να φέρει αποτέλεσμα!
5. Φίλε Νίκο, αν βοηθήσεις λίγο έχουμε οδηγό για το βανάκι: ο Μ. ψήνεται γιατί τα μελλούμενα είναι θολά.
6. Δεν νομίζω ότι είμαι η επόμενη αποστολή. Με κερδίζει ο Μορφέας στα σημεία και προηγείται με διαφορά ... στήθους!
7. Η επόμενη ή μεθ’ επόμενη δεν έχει σημασία - θα έρθει η ώρα μου! Αν έρθει δεσμεύεσαι από το επισημότατο τούτο βήμα ότι θα αναλάβεις πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή του «ξεφορτώματος»; Σε προ(σ)καλώ!
8. Είναι δύσκολο και τολμηρό, αυτή την εποχή και με αυτή την κυβέρνηση να είσαι «ο κουμπάρος». Ελπίζω με την επόμενη να είναι πιο ανώδυνο.


Ο πάντα «ελεύθερος» κουμπάρος,
ΓΠΚ (aka GPK)

1 σχόλιο:

Νίκος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
δημοσιοποιώ σήμερα το παρακάτω συμφωνητικό, το οποίο υπογράφτηκε το Σάββατο από τους (τότε) μελλόνυμφους.


Π Ρ Ο Γ Α Μ Ι Α Ι Ο Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο

Σήμερον, την 23-8-2008 οι παρακάτω συμβαλλόμενοι ....... και ........... που στο εξής θα αποκαλούνται «Αφέντης» και «Γυναίκα», συμφωνούν και
αποδέχονται τους κάτωθι όρους, προκειμένου να προχωρήσουν ομαλά, στην τελετή του γάμου τους.
Με το παρόν συμφωνείται ρητά ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι κάτωθι όροι θα τηρούνται απαρεγκλίτως, από τα συμβαλλόμενα μέρη, και οποιαδήποτε παρέκκλιση θα δίνει αυτομάτως το ηθικό και πρακτικό δικαίωμα στον «Αφέντη» να διαλύσει τον γάμο.
Άρθρον 1ο
Το σπίτι διοικείται από τον «Αφέντη» και η «Γυναίκα» οφείλει να εφαρμόζει και να υποστηρίζει άνευ οιασδήποτε αντιρρήσεως, τις αποφάσεις και θέσεις αυτού.
Άρθρον 2ο
Οποιουδήποτε αιτήματος της «Γυναίκας» θα προηγείται έγγραφο request (θα εφοδιαστεί με έντυπα request ανάλογα των περιπτώσεων). Ο «Αφέντης» οφείλει να απαντά εντός τριών (3) μηνών το πολύ.
Άρθρον 3ο
Η γκρίνια α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι. Η «Γυναίκα» οφείλει, τουλάχιστον όσες ώρες βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του «Αφέντη», να είναι γλυκιά, χαμογελαστή και πρόσχαρη, πειθαρχώντας σε κάθε του απόφαση.
Άρθρον 4ο
Η «Γυναίκα» οφείλει να κρατάει το νοικοκυριό σε άριστη κατάσταση χρησιμοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο της, ακόμα και σε βάρος της αναπαύσεώς της - και με τα μέσα που της παραχωρεί ο «Αφέντης» - προκειμένου να προσφέρει περιβάλλον καθαρό και όμορφο στον «Αφέντη».
Άρθρον 5ο
Οφείλει επίσης να προσφέρει φαγητό ημέρας στον «Αφέντη», σύμφωνα με τις οδηγίες και απαιτήσεις αυτού.
Άρθρον 6ο
Η «Γυναίκα» οφείλει να παραδίδει στον «Αφέντη» όλα τα χρήματα που βγάζει από τη δουλειά της, έχει δε το δικαίωμα να προτείνει άπαξ του τρόπου επένδυσης. Ο «Αφέντης» αποφασίζει σε διάστημα τριών (3) μηνών από την κοινοποίηση του αιτήματος της «Γυναίκας».
Α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι ρητά και
κατηγορηματικά στη «Γυναίκα» να κρίνει και κυρίως να επικρίνει τις επιλογές του «Αφέντη».
Άρθρον 7ο
Χειροδικία προς συμμόρφωση της «Γυναίκας» επιτρέπεται μόνον σε ειδικές περιπτώσεις και αφού γίνει προσπάθεια, από τον «Αφέντη», για χειραγώγηση με λεκτικό τρόπο. Οι ειδικές περιπτώσεις θα κρίνονται και θα αξιολογούνται πάντα κατά την ανέλεγκτη κρίση του «Αφέντη».
Άρθρον 8ο
Η «Γυναίκα» τεκνοποιεί μόνο άρρενες. Ο τόπος και ο χρόνος εγκυμοσύνης αποτελεί θέμα το οποίο έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του «Αφέντη». Τα ονόματα των τέκνων επιλέγονται από τον «Αφέντη» κατά την απόλυτο κρίση αυτού. Η διαπαιδαγώγηση των τέκνων θα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του «Αφέντη».
Άρθρον 9ο
Κατά παράβαση του άνω άρθρου και προκειμένου να δοθεί και το
όνομα ............... επιτρέπεται η τεκνοποίηση θηλαίος άπαξ.
Άρθρον 10ο
Ο «Αφέντης» έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διατηρήσει ποικιλία στην ερωτική του ζωή συνευρισκόμενος κατά την απόλυτο κρίση αυτού, οποτεδήποτε, οπουδήποτε και με οποιανδήποτε ερωτική σύντροφο επιλέξει κατά προτίμηση.
Άρθρον 11ο
Η «Γυναίκα» οφείλει να είναι μ ο ν ο γ α μ ι κ ή εκπληρώνοντας όλες τις ερωτικές επιθυμίες του «Αφέντη» ακόμα και αν αυτές ξεπερνάν τα όρια του βίτσιου, δείχνοντας προθυμία και ευχαρίστηση.
Άρθρον 12ο
Απαγορεύεται ρητά τόσο η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων όσο και η ακρόαση μουσικών ακουσμάτων μη εγκεκριμένων από τον «Αφέντη».
Άρθρον 13ο
Ο «Αφέντης» διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να συμπληρώσει μ ο ν ο μ ε ρ ώ ς το παρόν συμφωνητικό, οποιαδήποτε στιγμή θεωρηθεί απαραίτητο από αυτόν.
Άρθρον 14ο
Η απόλυτη παραδοχή όλων των ως άνω όρων και από τους δύο
συμβαλλομένους, αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την συνέχιση της διαδικασίας.

Ο ι σ υ μ β α λ λ ό μ ε ν ο ι



Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Μορφέας ήδη ανέθεσε στον Βασίλη την σύνταξη ενός παρόμοιου συμφωνητικού!!!Τρέμε Βασσούλα...

Όσο για το δικό σου. Ε, αυτό θα στο ετοιμάσει ο δικός σου κουμπάρος. Ο υπογράφων.