Στον Αφρό
Απ' όσα συμβαίνουν διεθνώς, περισσότερο με ανησυχεί η προϊούσα κατάπτωση των μεγάλων πανεπιστημίων. Διαβάζω, επί παραδείγματι, ότι τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Στάνφορντ διεξήγαγαν έρευνα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των κατοίκων της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, πόσες ώρες δουλειάς, πόσοι επιστήμονες, πόσα εργαστήρια, πόσα λεφτά πεταμένα, ενώ θα μπορούσαν απλώς να ρωτήσουν τον δόκτορα Γρηγόρη Ψαριανό και να μάθουν ότι για όλα φταίει ο έρωτας.
Σύμφωνα με την υποτιθέμενη έρευνα, η κρίση και η λιτότητα έριξαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε κατάθλιψη και έστειλαν άλλες δέκα χιλιάδες στον θάνατο δι' αυτοκτονίας. Τι λέτε, ρε σκιτζήδες, ρε κομπογιαννίτες, ρε Καματεροί. Πρετεντέρη δεν βλέπετε, ρε; Αν βλέπατε, θα γνωρίζατε τη θεωρία του δόκτορος Ψαριανού ότι για τις αυτοκτονίες φταίει η ερωτική απογοήτευση και όλα τα άλλα είναι λαϊκισμοί της λιποδερματομυϊκής μάζας που περιβάλει την απόληξη του παχέος εντέρου. Το αποκαλύπτει άλλωστε και η έρευνά σας: Στη Βρετανία οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 10.000, που σημαίνει ότι οι πονηροί οι Άγγλοι φεύγουν μαζικά από τα σπίτια τους για να ξενοκοιμηθούν. Ρωτήστε και τον δόκτορα Ψαριανό.
Για την Ελλάδα, οι Οξφόρδες και τα Στάνφορντ λένε ότι εκτός από τα άλλα, κατάθλιψη, αυτοκτονίες, καρδιοαγγειακά, η λιτότητα έγινε αιτία να αυξηθούν τα κρούσματα του AIDS κατά 200% και να επανεμφανιστεί μετά από δεκαετίες η ελονοσία. Κι όλα τούτα, επειδή κόψανε, λέει, τα κονδύλια της υγείας και των αεροψεκασμών. Βλακείες! Δεν φταίνε τα κονδύλια, βρε, φταίει ο έρωτας. Τα κρούσματα του AIDS αυξήθηκαν επειδή οι Έλληνες είμαστε λαός ερωτικός και τα κουνούπια μάς τσιμπάνε επειδή είμαστε λάγνοι και γλυκοαίματοι. Ρωτήστε και τον δόκτορα Ψαριανό.
Ρωτήστε τον δόκτορα Ψαριανό, για να σας πει ότι ο εβδομηντάχρονος πρόεδρος των μικρομεσαίων της Μαγνησίας που βρέθηκε το Σάββατο απαγχονισμένος στο σπίτι του έπεσε προφανώς θύμα ερωτικής απογοήτευσης. Θα τον έφαγε τον άνθρωπο καμιά σκορδόπιστη Βολιώτισσα κι όχι τα χρέη και το άγχος της ζωής, όπως ισχυρίζονται οι υπερασπιστές των κατώτερων ενστίκτων. Ο αυτόχειρας ήταν και πρόεδρος των περιπτερούχων και, όπως μάθαμε χθες, μέσα σε τρία χρόνια σβήστηκαν από προσώπου γης 6.000 περίπτερα, μαζί με τις οικογένειες που ζούσαν από αυτά. Τούτο όμως είναι παντελώς άσχετο με την υπόθεση, ρωτήστε και τον δόκτορα Ψαριανό.
Η Οξφόρδη και το Στάνφορντ ενδιαφέρονται για τη ζωή των Ελλήνων περισσότερο απ' όσο ενδιαφέρεται ο αριστερός βουλευτής Γρηγόριος Ψαριανός. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, δεν πρόκειται απλώς για έναν απολύτως κυνικό και συναισθηματικά απονεκρωμένο άνθρωπο, πρόκειται για ένα σύστημα εξουσίας αποφασισμένο να φέρει σε πέρας την αποστολή του, ακόμη κι αν χρειαστεί να πατήσει επί πτωμάτων. Των δικών μας πτωμάτων.

δημοσιευμένο στην
http://www.avgi.gr/article/252200/doktor-grigoris-psarianos

Φωτογραφίες δείξτε μου αυτών που Κυριακή
γεννήθηκαν κι εκείνων που έχουν πέσει,
από τη βάρκα λίγο πριν φτάσει στην ακτή,
γιατί η ζωή τους πια δεν τους αρέσει.