Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Δες τε το λογο συνχωνευσης Πειραιως ΤΤ Αγροτικης

ΠΑΣΟΚ: Το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 96800।000 ευρώ στην Αγροτική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013), 10.000.000 ευρώ στην Marfin bank (λήξη σύμβασης το 2015) και 5.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015).
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η ΝΔ χρωστάει 105.000.000 ευρώ στην Αγροτική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013) και 15.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015)। Κ.Κ.Ε: Το Κ.Κ.Ε. χρωστάει 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2010) ΣΥ.ΡΙΖ.Α: O ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χρωστάει 6.000.000 ευρώ στην Εθνική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2014). ΛΑ.Ο.Σ: Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει κανένα χρέος σε τράπεζα, γιατί τα παίρνει από παντού, και δεν χαλάει φράγκο. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Οι Οικ. Πράσινοι χρωστάνε 800.000 ευρώ (λήξη σύμβασης το 2010).

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία συγκαλεί σήμερα το διοικητικό της συμβούλιο, δεν είχε εκ των προτέρων ενημέρωση για την επικείμενη συμμαχία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο διοικητής της ΑΤΕBank κ. Θ. Πανταλάκης είχε εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομίας πρόσφατα την ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής, της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ, προκειμένου η τράπεζα να εξυγιανθεί πλήρως. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δύσκολα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καθώς το Δημόσιο θα έπρεπε να καλύψει ποσοστό 77%, όσο είναι και η συμμετοχή του στην ΑΤΕ. Με την προϋπόθεση αυτή, η Αγροτική θα έπρεπε να οδεύσει το φθινόπωρο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγροτική Τράπεζα έχει δεσμούς με την Τράπεζα Πειραιώς, όχι μόνο διότι ο κ. Πανταλάκης προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς και γνωρίζει εκ των έσω τα δυνατά και αδύνατα σημεία της και το πώς μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την Αγροτική, αλλά και διότι η Αγροτική Τράπεζα ελέγχει ποσοστό 2% στην Τράπεζα Πειραιώς.

Οσο για το timing της πρωτοβουλίας που φαίνεται να αναλαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς έρχεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής των ελληνικών τραπεζών στα πανευρωπαϊκά stress tests (η Πειραιώς «εξετάστηκε» την προηγούμενη Παρασκευή) και τις συνεχείς φήμες για οξυμένα προβλήματα ρευστότητας της τράπεζας.

4 σχόλια:

morfeas είπε...

Επίσης η Τρ.Πειραιώς από μεγάλους οικονομικούς οίκους είναι η 1η από τις μεγάλες τράπεζες που αναμένεται να κλείσει την χρήση με ζημιές λόγω μεγάλης έκθεσης σε ζημιογόνα προϊόντα του εξωτερικού.
Άρα αυτό που τις λείπει για να πληροί την συμφωνία της Βασιλείας ΙΙ και για να μην πιεστεί περαιτέρω η τιμή της μετοχής της, είναι η ρευστότητα που περισσεύει από το ΤΤ και η μεγάλη πελατειακή βάση της ΑΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

.

Ανώνυμος είπε...

! ayto to paidi adikithike poly apo tin zoi .tin ftaei arage :)

anaks είπε...

aaaaaaaaaaaaaaaa psou....