Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αισθητική στην Πράξη

Πολύς λόγος γίνεται για το ζήτημα των Αφγανών μεταναστών. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το αγγίξουμε και εμείς.
Με αυτή την διάθεση ανεβάζω τα κείμενα που ακολουθούν.
Είναι εμφανές πλέον ότι, εκτός των άλλων, που ελπίζω ότι θα συζητήσουμε, υπάρχει και ένα χάσμα αισθητικής. Θα μου πεις ότι το χάσμα αυτό πάντα υπήρχε!!! Εντάξει, συμφωνώ, αλλά είναι αυτού του είδους τα κοινωνικά προβλήματα, που αναδεικνύουν τις διαφορές.
Ανησυχήστε με τo πρώτo και απολαύστε το δεύτερο.


Πάτρα, 05/03/09
Δελτίο Τύπου, Περιφερειακής Οργάνωσης «Χρυσής Αυγής» Νοτιοδυτικής Ελλάδος – Πυρήνα Πάτρας


Τι έχεις Πάτρα; Τι είχα πάντα!
Καθαρά Δευτέρα και ο απόηχος του Καρναβαλιού, επικαλύφθηκε από τα επεισόδια στα οποία πρωταγωνίστησαν οι λαθρομετανάστες του παράνομου καταυλισμού της οδού Ευρώτα. Ευτυχώς αυτά, δεν άφησαν την πολύχρωμη πανήγυρη που στήνεται κάθε χρόνο, να δράσει ως προσωρινό αναλγητικό για τα χρόνια προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν την Πάτρα, αλλά και ολόκληρη την Πατρίδα μας, αποπροσανατολίζοντας τον άμεσα θιγόμενο Λαό μας.
Σοκαριστήκαμε, από την υποκριτική έκπληξη των διάφορων «καλοθελητών», με τον – απόλυτα αναμενόμενο βάσει της κρατικής απάθειας – σοβαρό τραυματισμό ανήλικου Αφγανού από φορτηγό, μετά την πτώση του από προπορευόμενο φορτηγό στο οποίο προσπαθούσε να επιβιβαστεί ενώ ήταν εν κινήσει. Σοκ ωστόσο, προκαλεί και το γεγονός πως ο οδηγός που ενεπλάκη στο παραπάνω ατύχημα, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση!
Έπειτα, γίναμε μάρτυρες της εκδικητικής μανίας των Αφγανών, οι οποίοι επιτίθονταν τυφλά με δολοφονικές διαθέσεις, σε οποιονδήποτε διερχόμενο και προέβησαν σε πάρα πολλές δαπανηρές καταστροφές. Εδώ θα θέλαμε να αναρωτηθούμε, εάν ο κ. Εισαγγελέας διατάξει κάποια έρευνα για τους ηθικούς αυτουργούς της όλης υπόθεσης, οι οποίοι δεν είναι άλλοι παρά οι φορείς της τοπικής και νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει καταργήσει τα σύνορα, κατ’ επιταγή των συμφερόντων Ε.Ε. – Πλουτοκρατίας, εις βάρος των Ελλήνων!
Τέλος, καταγγέλλουμε ως συκοφαντικά και ψευδή, τα διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για πρόκληση (!) επεισοδίων από Χρυσαυγίτες. Απορίας άξια αποτελεί, η ευκολία με την οποία μας «αναγνωρίζουν» σε σχεδόν οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη πράξη τελείται, με σκοπό να στιγματίσουν και να ποινικοποιήσουν τον πολιτικό μας αγώνα. Αφετέρου εξίσου παράξενες έως προσβλητικές, θεωρούμε τις «καταγγελίες» - μέχρι και από θεσμικά πρόσωπα – περί της ύπαρξής μας ανάμεσα σε συγκεντρωμένους. Θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε, πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος – «Χρυσή Αυγή» είναι ένας νόμιμος πολιτικός σχηματισμός, ο οποίος μάλιστα κατέρχεται στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Να μη λησμονούν ότι, οι Χρυσαυγίτες είναι ΚΑΙ αυτοί πολίτες της Πάτρας συνεπώς έχουν το δικαίωμα να συγκεντρώνονται όποτε και με όποιους επιθυμούν, όσο και εάν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους.
Εν κατακλείδι να τονίσουμε πως ήμασταν και θα είμαστε αλληλέγγυοι στους Πατρινούς συμπολίτες μας, οι οποίοι μάχονται υπερασπιζόμενοι τις ζωές και περιουσίες τους, δίπλα και ανάμεσά τους, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική «προκλητικής αδιαφορίας» του προδοτικού αυτού κράτους!


Η πόλις εάλω ή το τέλος της μικρής μας πόλης ;
Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009
Κάποτε το πρόβλημα των Αφγανών προσφύγων (εισβολέων όπως τους αποκαλούν οι «αγανακτισμένοι πολίτες» (*) )δεν θα υπάρχει στην μικρή μας πόλη.
(Θα έχει ίσως αντικατασταθεί με άλλους απελπισμένους και εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας διαφορετικών φυλών και πολύ φοβούμαι και συμπολιτών μας.) Το στίγμα όμως της συμπεριφοράς μας απέναντι τους θα βαραίνει την πόλη μας για πάντα. Η τιμή και υπόληψη της κοινωνίας μας θα έχει θιγεί ανεπανόρθωτα .
Οι περίοικοι της οδού Ευρώτα όπως και οι οδηγοί των φορτηγών έχουν αδιαμφισβήτητα σοβαρό πρόβλημα . Ο τρόπος όμως που αντιμετωπίζουν ένα καθαρά ανθρωπιστικό και πολιτικό πρόβλημα εστιάζοντας κυρίως στους ίδιους τους πρόσφυγες και τους Αριστερούς συμπολίτες μας που τους συμπαραστέκονται (**) όχι απλά δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης αλλά δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα ηθικό και κοινωνικό.
Αυτή η στάση ανοίγει την «Κερκόπορτα» να χαρακτηρίζεται η πόλη μας από την δράση 20 «αγανακτισμένων πολιτών» που με ευκολία μεταλλάσσονται από αγανακτισμένοι έμποροι της Ερμού σε αγανακτισμένους κατοίκους της Ηρώων Πολυτεχνείου.
Οι πολίτες αυτής της πόλης δεν δικαιούμαστε πλέον να μένουμε σιωπηλοί και απαθείς σ' αυτόν τον ηθικό και ανθρωπιστικό κατήφορο που συνεπικουρούντων των ΜΜΕ οδηγείται η πόλη μας.
Υ.Γ.
(*) Εδώ που τα λέμε οι Αφγανοί μας χρωστούσαν μιαν εισβολή. Ο Ισκεντέρ όμως καίτοι κατακτητής της Βακτριανής λατρεύτηκε και λατρεύεται ακόμα γιατί ήταν Μέγας. Οι απόγονοί του στην μικρή μας πόλη μάλλον δύσκολα θα «λατρευτούν» γιατί φέρονται μικρόψυχα.
(**) Οι αριστερές οργανώσεις και οι αριστεροί πολίτες δεν θα μπορούσαν να λέγονται αριστεροί αν δεν είχαν στάση αλληλεγγύης προς τους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας.
Το ερώτημά μου είναι πως μπορούν κάποιοι να θέλουν να λέγονται Χριστιανοί.
Τα περί «πλησίον» και «2 χιτώνων» μάλλον δεν τους εκφράζουν.
Αντιθέτως μια Σταυροφορία για την εκδίωξη των απίστων από τα Άγια Χώματα και Μπαλώματα της Ηρώων Πολυτεχνείου θα τους εύρισκε απόλυτα σύμφωνους.
Θα ήθελα μόνον να τους θυμίσω μιας και αυτοπροσδιορίζονται θεματοφύλακες της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης πως το Ορθόδοξο Βυζάντιο δεν συμμετείχε στις σταυροφορίες παρότι οι Άγιοι Τόποι αποτελούσαν επαρχία του πριν την κατάληψή τους από τους Άραβες και ότι η Βυζαντινή αυτοκρατορία καταλύθηκε από σταυροφορία και ουσιαστικά δεν επανέκαμψε ποτέ.
Η οριστική άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς ήταν πλέον θέμα χρόνου.
Με εκτίμηση
Μπαλάρης Ιωάννης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Επιχειρηματίας και κάτοικος της Ηρώων Πολυτεχνείου





Υγ. Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί και ένα τρίτο κείμενο, το οποίο μου εστάλη με mail σε αρχείο pdf και δεν γνωρίζω πως να το ανεβάσω. Το υπογράφει ο Αντιδικτακτορικός Αγώνας (!!!) και εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί λέει "έχει κηρύξει την έναρξη του 2ου Εμφυλίου Πολέμου με μπροστάρηδες τους κουκουλοφόρους του", ενώ προτρέπει τον βουλευτή Τσούκαλη να πάρει στο σπίτι του "τους βρώμικους Αφγανούς". Στο κείμενο αυτό υπάρχουν κι άλλες χαζομάρες, όποιος μπορεί ας το ανεβάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: